BlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburg

Blijburg

Blijburg aan zee. Adres: Pampuslaan 501 - 1087 HP - Amsterdam. Reserveren: 020 416 0330.
Facebook

CAPE TOWN COLLECTIVE

Blijburg

Saturday 02 July 2011

AMSTERDAM IN KAAPSE SFEREN: CAPE TOWN COLLECTIVE OP BLIJBURG.

Zuid Afrika is hot en happening. Het land stort de laatste tijd de een na de andere succesvolle muzikale hit uit over de wereld. Blijburg presenteert Cape Town Collective: een clubavond met catchy soul, live hiptronica en zwoele reggae uit Kaapstad. Waan je in Kaapse sferen met EJ Von Lyrik, Mr Sakitumi, Teba Shumba en DJ Dubmasta China op Blijburg 2 juli 2011.

EJ Von Lyrik groeide op in de beruchte sloppenwijken van Kaapstad. De sloppenwijk vulde haar met wat ze nodig had om het te maken: een flinke dosis hiphop, onuitputtelijke kracht en doorzettingsvermogen om het tot ver buiten de sloppen te schoppen. Dat deed ze als MC in hiphop formatie Godessa die grote bekendheid kreeg in Zuid-Afrika. Nu staat ze hier als ervaren solo artieste die haar hiphop heeft omgoten met een lading soul, levenslessen en een heuse live band.

Mr Sakitumi is een multi-getalenteerde DJ/producer/muzikant die op onnavolgbare wijze en eigenhandig live instrumenten met scherpe scratches en samples mengt tot een show die iedereen op de dansvloer krijgt. Je hebt Mr Sakitumi al eens kunnen spotten in de Zuid-Afrikaanse hitbands Goldfish en Freshly Ground. In juni brengt hij zijn langverwachte solo-album uit op African Dope Records: Secret Asian Man. Luister en je weet: Mr Sakitumi is een blijvertje. 

Reggaekoning Teba Shumba voegt het ultieme zwoele zomergevoel aan het Cape Town Collective toe met een mengeling van roots-ragga en dancehall. Compleet met live band, dreadlocks, universal-love-songs en een onmisbare Afrikaanse twist.

DJ Dubmasta China en DJ Izm zullen na middernacht de Kaapse sferen op de dansvloer voortzetten met meer funk, soul en dubstep.

Entree €8.