BlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburg

Blijburg

Blijburg aan zee. Adres: Pampuslaan 501 - 1087 HP - Amsterdam. Reserveren: 020 416 0330.
Facebook

Open Air Cinema

Blijburg

Wednesday 17 August 2011

*update: Film gaat vanavond door bij het vallen van de duisternis (waarschijnlijk rond 21.15).

Film van vanavond: The Myth of the American Sleepover.
Hier de trailer: http://www.youtube.com/watch?v=Aa1Sh2WZAMc
De zomer duurt nog één zinderend weekend voordat de school weer begint.  Gedurende één nacht jagen de tieners uit een typisch Amerikaanse buitenwijk het avontuur na: een eerste kus, een dronken nacht of gewoon puberale lust. Rob gaat op zoek naar het knappe blonde meisje met wie hij slechts één blik wisselde. Maggie sleept haar vriendin Beth van het ene feestje naar het andere, hunkerend naar de aandacht van jongens. Scott zoekt naar een manier om zijn liefdesverdriet te verzachten en intussen bedenkt Claudia een manier om wraak te nemen op de ex van haar vriendje. Gedreven door een zucht naar kicks, stuiten ze uiteindelijk allemaal op iets dat veel waardevolleris: menselijk contact.

Debuterend filmmaker David Robert Mitchell levert met The Myth of the American Sleepover een frisse bijdrage aan het klassieke genre van het Amerikaanse adolescentendrama, in de traditie van American Graffiti en Dazed and Confused. In mooie, warme beelden vertelt Mitchell een coming-ofage-verhaal dat even romantisch als droefgeestig is, met de universele emoties van de jeugd als middelpunt: verwachting, twijfel, onmacht en verlangen. Een authentieke film met een heel eigen gevoel voor esthetiek en een innemende cast van beginnende acteurs.
Flesje wijn, hapjes, strand, ondergaande zon aan een strak blauwe hemel en feel good movies. Wel even wachten tot het donker is! 
Op vier woensdagavonden in augustus komt Outdoor Cinema (het strand van) Blijburg verblijden met hun openluchtbioscoop. Door koptelefoons afgesloten van de ruis van de buitenwereld wordt de film intens beleefd.

Wanneer: woensdag 10, 17, 24, 31 augustus bij het vallen van de duisternis.
Voor het geluid van de film vragen we € 5,- met een tientje borg. Ook is er een speciaal bios-menu met diner, koptelefoon & popcorn inbegrepen voor €25.

Bij twijfel over het weer wordt de beslissing om wel of niet door te gaan genomen om 16:00 op de dag zelf. Dit wordt op deze website en onze Facebookpagina bekend gemaakt!
Ook kan je hier op die dag het programma vinden.

Met veel dank aan De Filmfreak & Outdoor Cinema