BlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburg

Blijburg

Blijburg aan zee. Adres: Pampuslaan 501 - 1087 HP - Amsterdam. Reserveren: 020 416 0330.
Facebook

Klassiek op Blijburg

Blijburg

Friday 19 August 2011

Klassiek Op Blijburg.

Het is een zwoele zomeravond op strandpaviljoen Blijburg. Leuke mensen laven zich in de laatste zonnestralen aan een hapje en een drankje. Op het terras begint een klassiek ensemble een deel uit Vivaldi's Vier Jaargetijden te spelen. We kruipen wat dichter tegen elkaar aan, terwijl een sopraan zich zet aan de zoete tonen van O mio babbino caro van Puccini. Dit zou zomaar opeens een hele romantische avond kunnen worden...

Terwijl elders in de stad het statige Grachtenfestival bezig is, gaat strandpaviljoen Blijburg op de klassieke versiertour. Onder de titel One Charming Night heeft artistiek leider André Heuvelman een romantisch programma samengesteld, dat wordt uitgevoerd door solisten van o.a. het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Het laagdrempelige programma brengt uiteenlopende werken in bijzondere bezettingen. Zo zijn er stukken te horen van o.a. Monteverdi, Purcell, Vivaldi en Piazzolla. Kortom, voor elk wat wils. Na afloop draaien de Blijburg-dj’s hun hedendaagse klassiekers.

Klassiek op IJburg maakt deel uit van een reeds succesvolle concertserie, georganiseerd door de stichting “Klassiek aan de…”. In Muiden, Rotterdam, Veenendaal en Hengelo vonden al eerdere edities plaats, en met groot succes; het gemiddelde aantal bezoekers per avond ligt op 1000 man! Klassiek op Blijburg haalt klassieke muziek uit de concertzaal en maakt het toegankelijk voor het grote publiek. 

Na 
Klassiek op IJburg zal DJ M-Cecile binnen in Blijburg de avond feestelijk afsluiten van 22.30 tot 03.00.

Klassiek op Blijburg begint op 21.00!

Gratis entree