BlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburg

Blijburg

Blijburg aan zee. Adres: Pampuslaan 501 - 1087 HP - Amsterdam. Reserveren: 020 416 0330.
Facebook

Muziek

BlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburg
Blijburg en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Zonder de toevoeging van muziek (in de vorm van DJ's, bandjes, artiesten) is er geen Blijburg en zonder Blijburg hadden een aantal (beginnende) artiesten nog nooit op een echt podium gestaan.
De afgelopen 7 jaar hebben tientallen bandjes en meer dan 100 DJ's de revu gepasseerd en dit waren niet alleen maar beginnende artiesten.. Namen zoals De Jeugd van Tegenwoordig, Quazar, Gabriella Cilmi, Waylon, DJ Roog, Alphabeat, Kraak & Smaak en the Souldiers heeft Blijburg mogen ontvangen en in de toekomst zullen er nog vele grote namen bijkomen.


Live-muziek op zondag
Sinds het ontstaan van Blijburg is de zondag gereserveerd voor de Jamsessies. Elke zondag is er vanaf 17:00 een artiest of band die de jam van Blij begeleid en voor de muzikale invulling zorgt. Een aantal muzikanten zijn met regelmaat op zondag op het podium van Blijburg te vinden. Denk aan Laurens Joensen, Lex Empress, La Vie en Rose, Lunaloop of Hotel; al jaren maken zij onderdeel uit van de programmering. Benieuwd naar wanneer een van hen optreed of wil je lekker komen swingen maar je weet niet wanneer? Check dan onze website waar de meest actuele programmering te vinden is!

Mee jammen of optreden op Blijburg?

Blijburg krijgt dagelijks aanvragen van artiesten die graag willen komen optreden. Dit is natuurlijk een ontzettende eer, maar helaas kunnen we niet iedereen programmeren. De muziek moet bij Blijburg passen, het moet betaalbaar voor ons zijn en er er moet ruimte in de programmering zijn. Desalniettemin staan we altijd open voor nieuwe sounds en ideeën qua muziek.
Als jij denkt dat jij eruit springt met je band en wil je ons een preview geven of is er iets dat je echt op de Blijstage wil zien wat je ons persé wil laten horen? Mail dan naar blij@blijburg.nl.

Costa del Soul

Van alle terugkerende evenementen en festivals op Blijburg is Costa del Soul wel de meest bekende van allemaal. Sinds 2005 organiseert Blijburg dit festival in samenwerking met the Rendez-Vous en inmiddels is deze dag niet meer weg te denken uit de jaarlijkse zomerprogrammering. In de loop der jaren is Costa del Soul uitgegroeid tot een professioneel festival met eigentijds karakter. De diverse podia, top DJ's, de acts en de hoeveelheid kunstenaars die eraan meewerken maken deze dag tot een waanzinnig succes. Voor een impressie van de afgelopen edities check de foto & video button op onze homepage!

Jaarlijkse happenings
Ook andere events komen terug in de zomer en daar zijn we net zo trots op. "Reggae on The Beach" en het "Droomfestival" hebben een groot aandeel hierin maar ook ook Beats voor Africa, het grote Knuffelfeest en Streetlab hebben wij al meer dan eens mogen ontvangen.

Al deze events hebben een totaal andere invulling qua muziek en publiek maar zijn allemaal druk bezocht en vrolijk. De diversiteit binnen deze (muziek)stromingen maken Blijburg tot een memorabele plek waar veel gebeurd en waar heel veel verschillende mensen blij van worden.