BlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburg

Blijburg

Blijburg aan zee. Adres: Pampuslaan 501 - 1087 HP - Amsterdam. Reserveren: 020 416 0330.
Facebook

Route & vervoer

BlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburg
ROUTEBESCHRIJVING BLIJBURG AAN ZEE
English, please read below.

Adres
Blijburg aan Zee
Pampuslaan 501
1087 LA Amsterdam
tel: 020 416 0330
blij@blijburg.nl

Blijburg is gemakkelijk bereikbaar met de fiets, per boot, auto en openbaar vervoer.


Met de fiets 

Fiets vanuit Amsterdam over de Schellingwoudebrug (via Noord) of de Amsterdamse brug (via Oost), en volg de bordjes IJburg. Fiets onder De Ring van Amsterdam door en rij over de witte brug IJburg op. Volg de bordjes strand vanaf IJBURG. Bij het open water zie op een landtong in het water het paviljoen Blijburg liggen en De Kapel. 

Blijburg is herkenbaar aan een grote glas en lood mandela in de gevel van het pand die in de avond licht geeft. Er is een fietspad naar Blijburg toe. Aan de linkerkant vind je de parkeerplaats voor de fietsers. 

Openbaar vervoer: Tram 26 

Tram 26 neem je vanaf het centraal station tot aan de eindhalte. Hier stap je uit en loop je door met de weg mee de Pampuslaan af. Daar zie je het open water en Blijburg in de verte liggen. De wandeling is 15 minuten. 

Tram 26 kruist met lijn 10 bij halte Rietland park. Hier kun je overstappen op tram 26 naar Ijburg

Bus 66 rijdt elke dag om de 10 minuten vanaf Station Bijlmer / Arena naar Blijburg op en neer. 

Nachtbus 759 Er rijdt van Blijburg naar het Centraal Station een nachtbus, en andersom. Halte P.Oosterhuisstraat richting stad. http://maps.gvb.nl/nl/lijnen/759/dienstregeling


Met de auto

Vanaf de Ring
Vanaf de Ring: afslag Artis-IJburg (S114), onder aan de afslag naar rechts de witte brug over richting IJburg, Volg hier de borden strand. Bij het einde van de Pampuslaan zie je Blijburg en de Kapel liggen.

Vanaf de stad
Rij door de Piet Hein tunnel richting IJburg, rij onder De Ring door IJburg op via de Witte BH brug.
volg de borden naar het strand. 

Betaald parkeren.
Let op; Ook bij Blijburg moet je betaald parkeren. Parkeren kost 2.40 per uur.
Op zondag en feestdagen is het parkeren gratis.

Tom Tom
Speciale noot voor tom-tommers; Pampuslaan 501 wordt vaak niet (nog) herkent door GPS systemen. Gebruik dan Pampuslaan 2 om de tomtom in de goede richting te sturen en rij dan rechtdoor het centrumeiland op.

Met de boot. Je kunt naar Blijburg varen. Vaar door de oranjesluis, en langs de dijk in de richting van de IJmonding (ongeveer 4 km), aan het einde van de IJmonding houd je stuurboord aan, kijk uit naar een zandhoop met een Kapel en Paviljoen er op. In de baai van Blijburg daar waar de ballenlijn ligt kun je helaas niet aanmeren. Rondom de rest van de landtong (op de kopse kant) of aan de zijkant bij de Kapel kun je wel aanmeren. In de toekomst komt hier ook een stijger. 

********

Public Transportation: TRAM 26 
TRAM 26 starts at the Central Station. You can take the tram to IJburg and get out at the last stop. Follow the road until the open water where you can see Blijburg (green building with big bright star). This walk is about 15 minutes. 

BY BICYCLE 
Ride from Amsterdam over the SCHELLINGWOUDEBRUG (bridge) (through the North of Amsterdam NOORD) or ride over the AMSTERDAMSE BRUG (through the east of Amsterdam), and follow the signs that say IJburg. Ride under the freeway and ride over the white bridge, entering IJburg. Follow the signs STRAND (which means beach). By the open water you will see on a peninsula where Blijburg is situated.