BlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburg

Blijburg

Blijburg aan zee. Adres: Pampuslaan 501 - 1087 HP - Amsterdam. Reserveren: 020 416 0330.
Facebook

Suppen en Surfen

BlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburgBlijburg

M&M SUP geeft sinds 2010 sup lessen in Amsterdam (vanaf april tot en met oktober op IJburg, strand Blijburg). Rondom IJburg kun je dwalen over het IJmeer, richting Pampus eiland of Muiden. Of je kan ervoor kiezen door de relatief rustige grachten binnen IJburg te suppen. 


Stand up paddle komt oorspronkelijk uit Hawaï. In de jaren zestig en in de tijd van de Beach Boys wilde iedere Amerikaan leren surfen. Hawaiaanse surfleraren stonden op een sup board om de enorme hoeveelheid surfstudenten in de golven in de gaten te houden, en het was een goede manier om foto’s te kunnen maken van de spartelende toeristen. Het grote verschil met gewoon surfen? Bij surfen lig je op je buik op je board en gebruik je beide armen om te paddlen. Bij stand up paddle sta je op je sup board en beweeg je jezelf voort met een stand up paddle die je aan weerskanten van je sup board door het water haalt. Om die reden is stand up paddle een van de meeste complete (core)workouts. Je traint je benen, billen, buik, rug, armen en schouders. 

M&M SUP leert je tijdens de lessen de beginselen van het stand up paddlen, en gaat met de gevorderden stand up paddlers regelmatig een langere tocht suppen op het IJsselmeer of door het centrum van Amsterdam. Dit jaar worden er ook wekelijks SUP & YOGA lessen gegeven op IJburg en zullen regelmatig ‘specials’ worden georganiseerd, zoals een SUP racetraining, SUP & core workout of een SUP pilates les.

 

Meer info - rooster - boekingen - verhuur - boards verkoop is te vinden op suppen op Blijburg